Kindveilig

KIND-VEILIGHEID
Om te voorkomen dat raamdecoratie letsel veroorzaakt bij jonge kinderen is de Europese regelgeving rond de veiligheid van binnen-zonwering in 2014 aangepast onder no. EN1320. Deze regel wordt toegepast per 1 september 2016.

Dit betekent dat koord- en kettinglengtes voortaan moeten worden aangepast en daarbij worden kind-veilige onderdelen meegeleverd.

Belangrijk voor u om te weten is dat, wanneer u een bestelling doorgeeft deze altijd kind-veilig wordt uitgeleverd, tenzij u duidelijk niet kinderveilig opgeeft. In dat geval gelden de beperkingen rondom kind-veiligheid niet meer en kunt u ieder gewenste bedienings-hoogte opgeven. Op onze opdrachtbevestiging zullen wij de opmerking vermelden: “op uw verzoek product geleverd onder toepassing niet kind-veilig”.

Als u niets opgeeft leveren wij het product uit volgens de kind-veilige regelgeving en bent u verplicht om het product met de voorgeschreven kind-veilige onderdelen te monteren. Het product wordt dan geleverd met de volgende bedieningslengte van koorden en kettingen.

STANDAARD BEDIENINGSLENGTE Is de zonwering niet hoger dan 260 cm.: dan is de bedieningslengte maximaal 110 cm. Is de zonwering hoger dan 260 cm.: dan is de bedieningslengte de product-hoogte minus 150 cm. Dat betekent dat de ruimte tussen vloer en onderkant ketting/koord 150 cm dient te zijn.

KOORDHOUDER
Bij binnen zonwering met een bedieningsketting/koord is het verplicht een kind-veilig koordhouder te gebruiken. Een kind-veilig koordhouder zorgt ervoor dat de bedieningsketting/koord tegen de muur bevestigd kan worden.
AFWIJKENDE BEDIENINGSLENGTE

Bijvoorbeeld voor kantoren, fabrieken enz.: in dat geval vermeldt u niet kind-veilig op de order en kunt u zelf ieder gewenste hoogte opgeven en worden de normale onderdelen er bij geleverd.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?