Stoffen

Gordijnen of vouwgordijnen voorkomen dat iemand van buiten naar binnen kijkt, vermijden dat er te veel licht naar binnen schijnt, verbeteren de akoestiek van de ruimte en isoleren de kamer. De keuze voor de juiste stof is daarbij bepalend en brengt de sfeer in huis die jij zoekt. Huis van Jet biedt een zeer uitgebreide collectie stoffen en wordt elk voor- en najaar aangevuld, die geïnspireerd zijn op de laatste interieurtrends. Hieronder zet ik de verschillende stofkwaliteiten voor je op een rijtje.

Het iets gedimde daglicht komt vrij de kamer binnen. Je kunt prima naar buiten kijken; van buiten naar binnen ziet u contouren. Perfect voor privacy overdag

De oplossing voor een goede nachtrust, de stof laat geen licht door. Met voering of een verduisterende, black-out, stof

Het licht komt naar binnen, maar je kunt er niet doorheen kijken. Dit geeft zowel overdag als in de avond veel privacy. Daarbij zijn de stoffen onder te verdelen in verschillende materiaalsoorten.

Natuurlijke stoffen zoals linnen zijn sterk en slijtvast, kreukt snel, hittebestendig, neemt vocht op, kan krimpen en heeft een natuurlijke look en mooie glans.

Polyester stoffen zijn slijtvast en makkelijk te onderhouden, een synthetische vezel, geschikt voor het gebruik in vochtige ruimtes er komen niet snel zwarte plekken in, de stof rekt niet uit en droogt snel, heeft een laag krimppercentage.

Viscose stoffen hebben een mooie glans, voelen zacht en luxe aan, hebben een vrij hoog krimppercentage, kan veel vocht absorberen, geen sterke vezel.

Brandvertragende stoffen ook wel brandwerend genoemd, zijn stoffen die met een brandwerende vloeistof worden behandeld, waardoor ze brandvertragend werken.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?