Gordijnen

Wil je graag nieuwe gordijnen voor in je interieur? Dan is het goed om je af te vragen waar je gordijnen aan moeten voldoen. 

Sfeer aan het interieur
Gordijnen geven meteen sfeer aan je interieur. Als je een grote woonruimte hebt, kies dan voor een donkere tint stof, dit zorgt voor een knus en behaaglijk gevoel. In een kleinere woonruimte kun je beter donkere kleuren vermijden en kiezen voor een lichtere tint of een transparante stof. 

Functioneel in de ruimte
Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat de gordijnen voldoende verduisteren. Je kunt kiezen uit een semi-verduisterende stof of een black out. Is de stof zelf niet verduisterend, voer het dan met een verduisterende voering.

Geluid laten dempen
In de meeste huizen ligt een harde vloer, in plaats van vloerbedekking. Om de geluiden wat minder hard te laten klinken, zijn gordijnen een goede oplossing. Er zijn stoffen met een geluiddempende werking en laten de akoestiek in huis verbeteren.

Isoleert de ruimte
Gordijnen kunnen bijdragen aan een lagere energierekening, omdat ze een isolerende werking hebben. Ook kun je gordijnen voeren, waardoor de kou niet meteen de ruimte in gaat. Op warme dagen kun je kiezen voor gordijnen met een speciale coating waarbij het zonlicht wordt weerkaatst. 

Privacy in huis
Combineer gordijnen met andere raamdecoratie om volop van je privacy te genieten. Denk bijvoorbeeld aan een transparant vouwgordijn in combinatie met gordijnen. Of inbetweens voor overdag en in de avond sluit je de gordijnen. 

Uitstraling van het gordijn
Zo is er de enkele plooi die een mooie strakke basis biedt, met deze enkele retourplooi realiseer je een modern en strak vallend gordijn. De dubbele plooi, of dubbele retourplooi, geeft een iets royale look terwijl de Tri-plooi een meer klassieke uitstraling maakt. Een stoer of landelijk uiterlijk bereik je met een ingeslagen ring en wie de echte designlook wenst, kiest voor de wave plooi.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?